Elektrische boiler kopen

Ben je aan een nieuwe boiler toe en geniet een elektrische toestel je voorkeur? Kies dan zeker een elektrische boiler die aan je gezinssituatie is aanpast. Woon je alleen of heb je een gezin? Dat maakt een hemelsbreed verschil uit. Bij een elektrische boiler kopen heb je heel wat keuzemogelijkheden.

Een elektrische boiler kopen: vele keuzemogelijkheden

Je beschikt over uitgebreide keuzemogelijkheden bij een elektrische boiler kopen. Hoeveel warm water heb je gemiddeld nodig per dag? Daar hangt in belangrijke mate je keuze van af. Andere factoren waar je zeker moet op letten zijn ongetwijfeld de energiezuinigheid en het gebruikscomfort. Zijn formaat, gebruik, gewenste temperatuur en zijn vermogen zijn even belangrijk. Er zijn vele soorten elektrische boilers, gaande van een kleine keuken boiler, tot grotere voor gezinnen, staande boilers en doorstromers.

Energiezuinige boilers

Je kunt ook kiezen voor een warmtepomp boiler. Die zijn veel energiezuiniger en milieuvriendelijker. Warmtepomp boilers met een A+ label verbruiken tot drie keer minder  stroom en zijn uitstekend combineerbaar met zonnepanelen. Buffervaten voor verwarmingswater worden verwarmd door je verwarmingsinstallatie of door een thermisch zonnesysteem. Hun inhoud varieert tussen gemiddeld 300 en 600 liter.

Op deze factoren moet je zeker letten bij aankoop elektrische boiler 

  • Het formaat van je boiler: varieert en een kleine keukenboiler van vijf liter, tot een toestel van tien liter voor singles en een van twintig liter voor gezinnen van vier. Het formaat varieert van vijf tot vierhonderd liter
  • Gebruik: word je boiler alleen gebruikt in de keuken? Heb je een grotere boiler nodig voor een gezin of een staande voor gebruik in je bedrijf?
  • Gewenste temperatuur: die varieert tussen 35 en 90 graden.
  • Vermogen: hoe groter het vermogen van je boiler hoe meer warm water hij levert en hoe meer energie hij uiteraard gebruikt.

Voordelen elektrische boiler

Elektrische boilers kunnen overal geplaatst worden en zijn onderhoudsvriendelijker dan gas boilers. Deze laatsten zijn lager in gebruik maar dat kun je goedmaken door je water ‘s nachts door je elektrische boiler te laten verwarmen.