piercing shop Purmerend

Als je een tattoo of piercing wilt laten zetten dan wil je natuurlijk wel zeker weten dat de Piercing shop Purmerend die je uitkiest zich aan de geldende wet- en regelgeving houdt met betrekking tot veiligheid en hygiëne. In een goede piercing shop werken medewerkers die ervaren zijn in hun vakgebied en bekend zijn met de veiligheid en hygiëne regels die gelden. Op deze manier ben je er zeker van dat het ongevaarlijk is om een piercing of tattoo te laten zetten. In dit artikel vertellen we je alles over een goede piercing en tattoo shop.

Welke regels gelden er bij een tattoo of piercing te laten aanbrengen

Elke piercer of tatoeëerder heeft een vergunning nodig om dit te doen. Daarnaast moeten ze zich houden aan de richtlijnen om hygiënisch te werken. Het is verboden om een tattoo of piercing aan te brengen bij kinderen onder de 12 jaar oud, tenzij het een piercing in de oorlel is. Jongeren tussen de 12 en 16 jaar mogen alleen een tatoeage zetten met toestemming van de ouders. Ook moeten ze aanwezig zijn als de piercing of tattoo wordt gezet. Jongeren die ouder zijn dan 16 hebben geen toestemming nodig en mogen zelf bepalen of ze een tattoo of piercing zetten. Elke tatoeëerder, piercer of schoonheidsspecialiste moet hygiënisch werken. Dit is vastgesteld in het warenwetbesluit tatoeëren en piercen. Daarnaast zijn er nog aanvullende hygiëne richtlijnen voor permanente make up, piercen en tatoeëren. Hierin staan ook de eisen voor de werkomgeving en de gebruikte instrumenten. De vergunning voor piercers en tatoeëerders wordt afgegeven door de GGD. Als iemand alleen gaatjes prikt in de oorlellen dan hoeft diegene geen vergunning te hebben, maar moet hij zich wel aan de richtlijnen voor de hygiëne houden. Een piercer of tatoeëerder die de regels overtreed krijgt een boete.

Hoe vind je een goede piercing shop

Je kan op internet zoeken en reviews van andere klanten lezen. Ook kan je bij vrienden en familie navragen of ze een goede piercing of tattoo shop kennen.