bohemian oorbellen

Ben jij klaar voor kleur in je oren? Bohemian oorbellen zijn ware ear candy. Het zijn unieke opvallende grote oorbellen die stralen tussen je haren. Draag ze als eyecatcher of waan je compleet in de Bohemian style door te combineren met andere Bohemian accessoires en kleding.

 

Bohemian, Boho of Ibiza style oorbellen

Oorbellen in de Bohemian stijl zijn opvallend en kleurrijk en vaak een combinatie van natuurlijke materialen en elementen. Deze combinatie is de uitstraling van een Bohemian stijl, ook wel Boho style of Ibiza style genoemd. Deze stijl is geïnspireerd op het eiland Ibiza en de hippies uit de jaren ‘70.

 

Verschillende soorten Boho oorbellen, voor ieder wat wils

Er zijn verschillende soorten Bohemian oorbellen. Zo heb je bijvoorbeeld Boho Hoops. Dit zijn, de naam zegt het al, hoepel oorbellen, ofwel, grote ringen met versieringen zoals kleurige kralen of stenen eraan verwerkt met inspiratie uit de natuur. Boho Tribe oorbellen hebben in basis ook de vorm van een hoepel of grote ring, maar zijn versierd met tribal elementen. Dit geeft een dikke knipoog naar de nonchalante hippie stijl. Net zoals oorbellen met de Hamsa hand erin verwerkt. De Hamsa hand staat voor bescherming, maar maakt ook juist een vuist voor de vrede. Toepasselijk voor de vrijgevochten hippies. 

 

Daarnaast worden er ook letterlijk natuurlijke elementen gebruikt zoals oorbellen met veren en schelpen. Dan heb je ook nog de kleurrijke Indian oorbellen. Dit zijn vaak lange oorhangers met veel kleine kraaltjes in verschillende kleuren. Deze bewegen mooi met je haren mee in de wind en stralen een ultiem gevoel van vrijheid uit. Als laatste heb je ook nog oorbellen met zilveren of gouden hangers in de vorm van engelenvleugels, ook wel Angel Wings oorbellen genoemd.

 

Handgemaakt en uniek

Veel van de Bohemian oorbellen bevatten kleine elementen zoals kraaltjes. De oorbellen worden grotendeels handgemaakt. Vaak door lokale ondernemers in Ibiza. Doordat de oorbellen veelal handgemaakt zijn, is het makkelijk om te variëren met de elementen. Ook de natuurlijke materialen zorgen ervoor dat bijna geen één sieraad hetzelfde is. Je draagt dus unieke eye catchers in je oren.